Gelin gençliğimizi birlikte yetiştirelim

23.04.2023
204
Gelin gençliğimizi birlikte yetiştirelim

Gelin gençliğimizi birlikte yetiştirelim

Derneğimiz , İslami ilimleri öğretmenin yanında sosyal projelerde de bulunarak önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

 Derneğimiz ahlaki yozlaşma sebebi ile parçalanan toplum fertlerinin elinden tutarak onları tekrar hayata kazandırmak  için azami gayret göstermektedir. Ayrıca diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler geliştirerek bu yaraya merhem olmaya çalışmaktadır.

Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır.

GELİN BİRLİKTE  gençlerimizin elinden tutarak ailesinden kopmuş, yanlış yola düşmüş, uyuşturucu madde kullanan özellikle bonzai illetine yakalanan ve bunlar gibi kötü yola saplanıp çıkış kapısı arayan bulamayan gençliğimizi el ele vererek kurtaralım ve kıymetli ülkemizin geleceğine sahip çıkalım

GELİN BİRLİKTE 

gençlerimizin elinden tutarak ailesinden kopmuş, yanlış yola düşmüş, uyuşturucu madde kullanan özellikle bonzai illetine yakalanan ve bunlar gibi kötü yola saplanıp çıkış kapısı arayan bulamayan gençliğimizi el ele vererek kurtaralım ve kıymetli ülkemizin geleceğine sahip çıkalım

 

SİZDEN DİLEĞİMİZ 

1. İslami Eğitim alanında maddî manevi yardımlarınız
2. İstanbul merkez olarak Türkiye nin birçok beldesinde irili ufaklı eğitim merkezimizde hizmetimizin büyümesi için gönüllü hizmet etmek vb

3. Eğitim merkezlerine gençlerimizi yönlendirmek 

www.hazretifatimadernegi.com.tr

hzfayder@gmail.com

Teknoloji bağımlılığı:

Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.

Tütün bağımlılığı:

Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir.

Sigara, nargile, pipo içme veya dumanının solunması zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturur. Tütün ürünlerinde 4000’den fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Esas bağımlılık yapan madde nikotindir. Koklanarak burundan çekilen ya da çiğnenen dumansız tütünler de nikotin kadar yüksek düzeyde zehir içermektedir.

Alkol bağımlılığı:
Alkolün birçok çeşidi vardır. Etanol denilen türü içki olarak tüketilmektedir. İçki olarak tüketilen alkol birçok hastalığa neden olmaktadır. Bunun yanında alkol iradeyi zayıflatır, kişi kontrol kaybı yaşar ve uyuşturucu maddelere açık hâle getirir. Uyuşturucu kullananların yüzde 57’si alkol kullanmaktadır. Alkolden uzak durmak diğer madde bağımlılıklarından korunma noktasında önleyici bir role sahiptir.

Uyuşturucu madde bağımlılığı:

Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Bağımlı, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanım sıklığını ve dozunu artırır.

Kumar bağımlılığı :

Ceza Kanunu’muzda, “Kazanç kastı ile oynanan kâr ve zararı baht ve talihe (şansa) bağlı bulunan oyun” olarak tarif edilen kumar isteyerek riske girme temelinde, kazanan ve kaybeden tarafların olduğu ve her iki tarafta da bir üretim işi olmaksızın servetin yeniden dağılımına verilen addır. Günümüzde hoşça vakit geçirme, eğlence ve dinlenme aracı olarak sunulan, şans ve bahis oyunlarını da içine alan yaygın bir yelpazeye sahiptir. Kumar, kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik çok büyük zararları olan bir bağımlılıktır

İSLAMİ EĞİTİM
Biz her Müslümanın İslam’ı en iyi şekilde öğrenme imkânına sahip olması gerektiğine; kişinin ekonomik, sosyal, fiziki, coğrafi ya da başka hiçbir bireysel durumunun buna engel olmaması gerektiğine inanıyoruz. İslami eğitim alanında iki ana çalışma modelimiz var: Medrese eğitimi ve tebliğ çalışmaları.

Medrese eğitimi ve tebliğ çalışmaları.

a- Ehl-i Sünnet ve’l Cemaat

Peygamberimizin sünneti, sahabenin ve ulemanın İslamı yaşadığı üzere İslamı anlatıyor ve uyguluyoruz. Bu bizim her alandaki en büyük önceliğimiz.

b- Yerel Alimlere Destek

Bulunduğumuz il ve ilçelerde Ehl-i sünnet vel cemaat çizgisindeki güvenilir cemaat ve alimler ile işbirliği içindeyiz. Onların yerel meseleler hususunda bilgisi ve deneyimi çalışmalarımıza büyük bir destek sağlıyor.

c- İhtiyacı Olana Öncelik

Eğitim çalışmalarında önceliğimiz İslami eğitime toplumda en çok ihtiyacı olanlar. Bu yüzden hanımlar, kızlar, engelliler ve yoksullara öncelik veriyoruz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hz. Fatıma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Hz. Fatıma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?