SU KUYUSU

28.04.2022
SU KUYUSU

Hazreti Fatıma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Afrika ve Asya’da hayırseverlerin bağışları ile açtığı binlerce su kuyusu ile kuraklıkla mücadele eden coğrafyalara umut oluyor.  Su yaşamın temeli, en hayati ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir bizler için. Yaşadığımız coğrafya ve imkanlarımız bakımından, dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerden biriyiz.

Bu insanları yoksullaştıran tek etken ise ne yazık ki coğrafik konumları değil. Yüzlerce yıldır politik sebeplerle sömürülen bu topraklar bilerek ve istenerek yoksullaştırılıyor. Sömürgecilik devri bitse de zulüm ve acı halen devam ediyor.

Susuzluk konusundaki veriler

Bizden uzakta yaşanan bu acıları ise bazen sadece rakamlar halinde okuyoruz. Dünyaca kabul edilen verilere göre;

• Dünya’da 785 milyon insan içme su sıkıntısı çekiyor.

• 144 Milyon insan su ihtiyacını su birikintilerinden karşılamak zorunda.

• Kirli sulara bağlı hastalıkları sebebiyle çeşitli bölgelerde can kayıpları olmakta.

• 206 Milyon insanın suya erişimi en az yarım saat sürüyor.

• 2025 yılında gezegenimizin nüfusunun yaklaşık yarısının su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşamak zorunda kalması bekleniyor.

Kardeşliği ve tebessümü paylaşmak için sudan sebeplerimiz var.

Gözlerinizi kapatın ve düşünün…
Yağmur sularının birikintisiyle oluşmuş gölette çamaşır yıkı¬yor, banyonuzu aynı gölette yapmak zorunda kalıyor, hayvanlarınıza yine aynı gölette su içiriyor, hayatta kalmak için çocuklarınızla beraber o göletin suyunu içmek zorunda kalıyorsunuz? Gözünüzü açıyor ve bir an irkilip kendinize geliyor halinize şükrediyorsunuz.

Bizlerin yüzlerce alternatif arasından ph değeri tercihi yaptığımız su, bir başkaları için ulaşılması zor ve meşakkatli yollarla (bir ihtimal elde edebileceği) damardaki kan gibi hayati önem arz eden paha biçilemez bir nimete dönüşmüş. Dünyada susuzluk ve buna bağlı nedenlerle baş gösteren kuraklık, açlık ve hastalıkla mücadele eden 800 milyon insanın israf ettiğimiz her damla suda hakkı var.

Su bizler için sıradan bir yaşam maddesi, onlarınsa hayatta kalmak için duyduğu en önemli ihtiyaç.
Bu çalışma, hayatta kalabilmek için suyun bir damlasına ihtiyaç duyan insanların ihtiyaçlarını Su Kuyusu açarak dindirmeye yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Hz. Fatıma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?