28.04.2022
KURBAN

Kurban, yaklaşmak; Vuslat, kavuşmaktır. Kurbana kavuşmak ne güzel.

10 yıllık güven ve şeffaflıkla kurban ibadetinin vekalet yoluyla en güzel şekilde yerine getirebilmesi için bu yıl da kurban organizasyon hazırlıklarını tamamlayan Hazreti Fatıma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2023 yurt dışı kurban bağışı hisse bedelini 2100 TL olarak belirledi.

Mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin sofralarına et, yüzlerine tebessüm, unutulmadıklarını göstererek kalplerine umut oluyoruz. Sadece kurbanınızı değil, Allah’a şükrünüzü, güzel niyetlerinizi ve infakınızı emanet olarak alıp, binlerce kilometre ötede adını bilmediğiniz coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

İsminize özel hazırlanan, vekaletinizin okunduğu kurban kesim videonuzu bayram ile birlikte en kısa sürede sizlere ulaştırarak, kardeşlerimizin mutluluğuyla hep birlikte çifte bayram yaşıyoruz

KURBAN ONLARA BAYRAM OLSUN
Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun. (Hadis-i Şerif)

Kurbanlar afrika nın uganda, moritanya ve kamerun eyaletinde kesilmektedir

كُنتُم خير أمة أخرجت للناس. تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنكر

Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırsınız…
ayet-i celilesinin ışığında Hz Peygamber Efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem hayatını örnek alan
O’nun sünneti merkezinde hayata yön veren nesiller yetiştirmek ve bu nurlu yolu tüm dünyaya tanıtmak maksadı üzerine bina edilmiştir.