ACİL YARDIM

28.04.2022
ACİL YARDIM

İlme her şeyden çok önem veren mürşidimiz Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin usûlü üzere, İsmailağa Câmiası olarak mevcut medreselerimizi daha iyi imkânlarla donatmanın ve yeni medreseler açarak faaliyet ağımızı daha da genişletmenin gayreti içerisindeyiz.

İslam’ın yüz akı bir medeniyet ruhunun gelecek kuşaklara aktarılması medreseler ile gerçekleşecektir. Bu ilmî müesseseler, bağış ve yardımlarınızla ayakta durmaktadır. İlim yuvalarının yaşatılmaları hususunda Ümmet-i Muhammed’e büyük bir sorumluluk düşmektedir.HAZRETİ FATIMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİMİZ Sadece İstanbul’da talebelerin tahsilini sağlayarak, ümmetin ihtiyacı olan ulemâ kadrosunu yetiştirme konusunda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Gazze Gıda Yardımları bizi bekliyor

1948 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal ederek onbinlerce kardeşimizi şehit eden ve yüz binlercesini yaralayan Siyonist İsrail güçleri, her geçen gün büyük bir kin ve nefretle

Müslümanlara yönelik şiddetini artırarak devam ettiriyor.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğu Filistin’e gıda yardımlarını [diğer STK lar]aracılığıyla ulaştırmaya gayret ediyoruz .

İçeriğinde makarna, mercimek, bulgur, yağ, salça, fasulye, şeker ve peynir gibi gıda malzemelerinin bulunduğu kumanya paketlerini yüzlerce aileye ulaştırarak abluka altındaki Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

Siyonist İsrail’in işgale başladığı günden bu yana Filistin topraklarında ve özellikle son 10 yıldır abluka altında bulunan Gazze Şeridi’nde yaptığı zulümler durmaksızın devam ederken, bölgede hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor.

Gazze’ye, Kudüs’e ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarına sahip çıkarak kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için girdiğimiz bu yolda siz de HAZRETİ FATIMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİMİZ e destek olarak kardeşlik köprülerini güçlendirmeye vesile olabilirsiniz.

Yemenli kardeşlerimiz bizi bekliyor

Dünyanın En Büyük Açlık Krizi YaşanıyorBirleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’nın (WFP) hazırladığı raporda yürekleri sızlatan bilgiler yer alıyor. Rapora göre; Yemen dünyanın en büyük açlık kriziyle karşı karşıya. Ülkedeki 18 milyon insan bir sonraki yemeğinin nereden geleceğini bilmeden yaşıyor ve 8 milyon kişi de kıtlığın eşiğine gelmiş durumda. UNICEF tarafından hazırlanan raporda ise Yemen’de 2,2 milyon çocuk akut yetersiz beslenme sorunu yaşıyor. 400 bini ise acilen yardım edilmezse ölüm riski taşıyor.

HAZRETİ FATIMA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİMİZ olarak iç savaşın içinde açlık ile mücadele eden milyonlarca Yemenli kardeşimize yardımlarınızı ulaştırıyoruz. Orta Doğu’nun en zor durumundaki ülkesinde büyük bir insani kriz yaşanıyor. Yemen’de kardeşlerimiz açlıktan ölüyor. Ülkenin acil yardım çalışmasına ihtiyacı var. Unutmayalım! Bugün Yemen’de her 10 dakikada 1 çocuk hayatını kaybediyor. 1,8 milyon çocuk ise ileri derecede kötü beslenmeye maruz kalıyor.

Yemen bize ecdadımızdan emanet bir ülke. Bugün ise Yemen’in bize her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Ülkede yokluk ve yoksulluk had safhada. 2015 yılından bu yana iç savaşın yaşandığı ülkede kıtlık ve açlık her geçen gün artıyor. Şu ana kadar 20 bin insan iç savaş nedeniyle hayatını kaybederken, 17 milyon Yemenli güvenli gıdaya ulaşamıyor. Bununla birlikte sağlık, eğitim ve barınma da kardeşlerimizin büyük ihtiyaç duyduğu hizmetlerden.

İnsani Yardıma Olan İhtiyaç Her Gün Artıyor
Ülkede devam eden çatışmalar milyonlarca kişinin acı çekmesi ve yerinden edilmesine neden oluyor. Şiddet ve karışıklık açlığı, hastalığı getiriyor. Yemenli kardeşlerimizin insani yardıma olan ihtiyaçları her geçen gün artıyor. Sen de gıdaya ihtiyacı olan kardeşlerin için harekete geçebilir, yardımda bulunabilirsin.

Ziyaretçi Yorumları (2)
  1. Selamun dedi ki:

Selamun aleyküm

1. admin dedi ki:

aleykum selam nasıl yardımcı olabiliriz