KIZ ARAPÇA

13.06.2022
KIZ ARAPÇA

Arapça Medresesi

Hafızlık icazetini alan talebelerimizin Arapça Medreselerindeki eğitimleri iki ana başlık altında verilmektedir.

İslami İlimler; Tefsir, Kelam, Belağat, Fıkıh, Siyer, Akaid, Hadis, Usul-ü Hadis, Usul-ü Fıkıh, Münazara, Mantık Osmanlıca

Arapça Dil Bilgisi; Sarf (Emsile, Bina, Maksud, İzci, Sadeni,) Nahiv (Avamil, Ecrümiye, Tuhfetül Avamil, İzhar, VB.

İbtida Eğitimi, Hafızlık ve son olarak Arapça Medresesi’nde eğitimlerini tamamlayan talebelerimiz, hocalarımız tarafından uygulanan sınavlar sonucunda icazetlerini alarak talebeliği bitirip, hoca olmaktadırlar.

“Kur’an-ı Kerim’i okuyanlar, okutanlar, onu ezber yapanlar her daim zengindirler. Asla ve asla mağdur olmazlar, hakir olmazlar, zelil olmazlar. Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu)

Ümmete Anne Yetiştiriyoruz Projesinin Amacı Nedir?
Hafızlık ve İslami ilimleri okuyan kız öğrencilerimizin aylık eğitim masraflarını üstlenmek, ümmetin annelerini yetiştirmek isteyenlere bu hayırlı işte bir imkan sunmaktır.

Ümmete Anneleri Bursunu Nasıl Üstlenebilirim?

Bir kız öğrencinin bursunu üstlenmek isteyen hayırseverlerimiz, Dernek Merkezimize bizzat gelerek, internetten veya telefon vasıtasıyla hafize okutmak istediklerini bildirebilirler